اختلال اسکیزوفرنی

تیم تخصصی مرکز آرامش زندگی با حضور دکتر مهرداد نامدار روانشناس شبکه یک و سه سیمای کشور و جمعی از متخصصین روانشناس و اساتید دانشگاه جهت خدمات روانشناختی در کنار شما هستند جهت هماهنگی و رزرو وقت با مشاوران کلینیک آرامش زندگی در رشت

نوبت دهی آنلاین ۰۱۳-۳۲۱۲۵۹۷۸
اختلال اسکیزوفرنی

ماهیت اختلال اسکیزوفرنی

اختلال اسکیزوفرنی، شدیدترین نوع بیماری روانی است که تمامی تفکرات و رفتار بیمار را تحت تاثیر خود قرار می دهد و فرایندی بسیار پیچیده ای دارد.

در این اختلال، بیمار درگیر جنون و توهم های دیداری و شنیداری همراه با هذیان های گزند و  آسیب نسبت به خود و دیگران است. این اختلال در بین زنان و مردان به یک اندازه شیوع دارد و حدودا در بین سنین 25 تا 35 سالگی نمود بیشتری دارد و تشخیص آن قبل از 15 سالگی غیر ممکن می باشد.

این افراد هیچ گونه بینشی نسبت به خود و موقعیت خود ندارند و نمی توانند خودشان را سازماندهی کنند. در نوع توهم نیز این افراد، غالبا از توهم شنیداری و شنیدن صداهای مختلف رنج می برند.

ویژگی ها و ملاکهای تشخیصی افراد دارای اختلال اسکیزوفرنی

  • این افراد چیز هایی را می بینند، می شنوند، بو میکنند، حس میکند و درک می کنند که سایر مرم عادی از درک آن عاجز ند.
  • غیر قابل فهم شدن تفکر بیمار
  • بیمار بدون هر گونه شعور و آگاهی رفتار می کند
  • قطع ارتباط با واقعیت
  • این افراد صداهایی را می شنوند، این صداها می توانند درونی باشند و به نوعی از ذهن خود فرد نشات گرفته باشند ویا اینکه بیرونی باشند که دراین صورت فرد بیمار احساس می کند که که شخصی دیگر با او در حال صحبت کردن است که شخص دارای اختلال اسکیزوفرنی نیز به این صداها پاسخ می دهد و به دستوراتشان نیز عمل می کند.
  • بهت زدگی
  • یکنواختی در احساس و کاهش مکالمات
  • اختلال در حافظه و تمرکز و توجه
  • وجود ضعف شدید در درک اطلاعات و تصمیم گیر بر اساس آن
  • خودکشی و یا مرگ های زودرس

علت های گرایش به اختلال اسکیزوفرنی

در رابطه با علت هایی که فرد را به سمت این اختلال سوق می دهد، می توان به برخی علت های اساسی اشاره کرد:

  • صدمات و آسیب های مغزی: درواقع در این افراد، برخلاف افراد معمولی، بخش هایی از مغز به طور طبیعی رشد نکرده است. (مشکلات مربوط به دوران تولد و یا بیماری های دوران حاملگی مادر).
  • محیطی: استفاده از داروهای خیابانی و غیرمجاز و مواد مخدر مثل اکستازی، آمفتامین و… که منجر به شروع علایم این بیماری می شوند
  • ژنتیک: اگر چه که یک نفر ازبین صد نفر به این بیماری مبتلا می شود، طبق پژوهش های انجام شده، اگ یکی از پدر و مادر دچار اختلال شخصیت اسکیزوفرنی باشد احتمال دچار شدن فرد دیگری از همان خانواده به آن اختلال بیشتر از افراد جامعه است، در واقع طبق مطالعات علمی، از هر ده نفر مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی، یک نفر دارای والدین بیمار بوده است.
  • تروما یا بعد از حادثه ای تکان دهنده: تصادف، استرس های شدید زندگی و خانوادگی و محرومیت های عاطفی شدید دوران کودکی

درمان های اختلال اسکیزوفرنی

دارو درمانی:

اگر بیمار افسرده باشد  و افسردگی به همراه این اختلال باشد، می توان از داروهای ضد افسردگی استفاده نمود و در غیر این صورت از داروهای ضد روان پریشی استفاده می شود. برای بهتر کردن هذیان ها و  توهمات  وافکار های عجیب غریب این دسته از بیماران، دارو درمانی مفید است، هر چند قابلیت ماندگاری بالایی ندارد.

روان درمانی:

روان‌درمانی و مشاوره می‌تواند به افراد دارای اختلال شخصیت اسکیزوفرنی کمک کند. روان‌درمانی به افرادی کمک می‌کند که با چالش‌های روزانه‌ی بیماری‌شان سروکار دارند، چالش‌هایی که به ارتباطات، کار و شکل‌گیری و حفظ روابط مربوط می‌شوند. یادگیری و استفاده از مهارت‌های مقابله با این مشکلات به اسکیزوفرن‌ها کمک می‌کند اهداف زندگی‌شان را دنبال کنند.

بسیاری از افراد مبتلا می توانند زندگی عادی داشته باشند. پس بهتر است اگر شما دارای این علائم هستید، و یا در صورتی که با افراد دارای اسکیزوفرنی در ارتباط هستید، ضرورت دارد که در راستای حفظ و ارتقای سلامت روانی خود و آنها با روانشناسان متخصص این حوزه در بهترین مرکز مشاوره رشت در ارتباط باشید.

 

Rate this post
دسته بندی : اختلالات روانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاین ۰۱۳-۳۲۱۲۵۹۷۸