ازدواج اینترنتی و از طریق شبکه های اجتماعی به عنوان مساله مهم و جدید در حوزه روابط بین دختر و پسر در ایران مطرح است وبا توجه به وضعیتی که بر آن حاکم است و این موضوع باعث شده تا برخی از معیارهای زمانه تا حدودی عوض شده باشد و به دنبال آن نیز دختر و پسر ها را به شدت سردرگم کرده است.
تا چه میزان با موضوع انتخاب همسر و ازدواج اینترنتی آشنایی دارید؟
به طور کلی در وضعیت امروزی، امروزه رنگ و بوی ازدواج و رسم و رسومات آن در برخی از شهر ها و فرهنگ ها کاملا عوض شده است و در ازدواج ها خبری از رسم و سوم های سنتی عروسی و انتخاب همسر خبری نیست.
به طوری که این رسم و رسومات کاملا رنگ وبوی دیگری به خود گرفته و ازدواج های امروزی را تنوع بسیار زیادی روبرو کرده است و روش های جدید ازدواج و برقراری رابطه از طریق ایجاد سایت های اینترنتی همسر یابی ، چت های سکسی، دوستی های مجازی و غیره رنگ و بوی ازدواج را متاسفانه تغییر دادند.
مساله ای که به شدت رواج پیدا کرده است، شیوه های یافتن دوست و آشنایی با او و همینطور آشنایی های قبل از ازدواج با گسترش دنیای مجازی و ازدواج اینترنتی، ماهیت مقدس امر انتخاب همسر را به طور کلی تغییر شکل داده اند.
پسران و دخترانی که ساعت ها وقت خودشان را در سایت های مختلف اینترنتی سیر می کند و به دنبال پیدا کردن همسری ایده آل و جذاب از همه نظر و بدون نقص هستند، و از نصیحت ها و حرف های والدین و بزرگترهای خودشان خسته شده اند، تمایل دارند با اختیار کامل خود شان دنبال شخص مورد نظر خود باشد.
آیا میزان دسترسی به اینترنت و فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی به دلیل در اختیار قرار دادن برخی از امکانات خاص خود، توانسته است بر روابط واقعی بین دختران و پسران جهت ازدواج تاثیر گذار باشد؟ آیا دختران و پسران از تاثیرات مخرب این فضا(کسانی که استفاده مناسبی ندارند) جهت شکل دادن به امر مهم ازدواج آگاهی دارند؟
مساله ای که بارها نیز توسط کارشناسان مختلف در حوزه خانواده و ازدواج مطرح شده این است که رابطه ها و ازدواج های اینترنتی و دوست یابی مجازی در شبکه های اجتماعی، را خطر جدی برای تشکیل خانواده و حفظ نسل می دانند.
البته از طرف دیگر نیز نحوه پایخ دهی کارشناسان این حوزه نیز مناسب و برای جوانان قانع کننده نیست و بر خلاف تاکیر کارشناسان بر مخرب بودن این نوع از ارتباطات، دختران و پسران همچنان تمایل شدیدی به ادامه دادن به این نوع از رابطه ها را دارند و تمایل شدیدی دارند برای تخلیه هیجانات و احساست خود در فضای مجازی، که به نوعی آسان تر است.
چه بسا که بسیاری از آنها تنها راه حل و دوری از مشکلات را سیر در دنیای مجازی و ازدواج اینترنتی می دانند.
البته باید گفت که کارشناسانی که موضوع ازدواج اینترنتی را ناپسند می دانند، به این دلیل است که دراین فضای مجازی، ارتباط حقیقی شکل نمی گیرد و بی اعتمادی بر رابطه افراد حاکم است. و این مساله بخاطر این است که افراد در فضای مجازی ممکن است ضمن اینکه در آن لحظه با همسر یا نامزد خود گفتگو می کنند، همزمان نیز ممکن است با چند نفر دیگر در حال گفتگو باشند.
معمولا دخترها و پسرها در مرحله اول آشنایی و برقراری رابطه با یکدیگر در فضای مجازی سعی می کنند بری اینکه طرف مقابل را جذب خودشان بکنند، رفتارهای ایده آلی را از خودشان نشان دهند و جذابیت خود را بدون دیدن هیجان واقعی طرف مقابل نشان دهند، اما در صورتی که واقعیت موضوع چیز دیگری است.
معمولا پسران و دخترانی که کسانی که از طریق اینترنت اقدام به انتخاب و ازدواج می کنند، این دلیل مهم را برای خود مطرح می کنند که این نوع از انتخاب همسر، به دلیل افزایش و تنوع امکاناتات و دسترسی آسان جهت ازدواج است و افراد را درگیر مسیر و مراسم دست و پاگیر نمی کند.
غالبا دردر ازدواج های سنتی و رسمی، خانواده ها و والدین نقش اصلی را جهت انتخاب همسر به عهده دارند و انتخاب عروس و داماد خانواده باید با مهر تایید والدین دو طرف باشد.
ولی در حال حاضر، جوانان با سیر در دنیای فضای مجازی و اینترنتی و با یک کلید ، اطلاعات مختلفی را از فردی بدست می آورند او را به عنوان همسر ایده آل خودشان می بینید و با گذاشتن عکس ها و پیام های مختلف ، میل ها ، آرزوها ، خواسته و احساست خود را انتقال می دهید.
میزان خوشبختی و موفقیت در ازدواج اینترنتی
علاقه و لذت بسیاری از دختران و پسران در جامعه ما ، وب گردی است و یا چت کردن های سکسی است، جوانانی که رابطه خود را بر این مبنا شکل می دهند، چه تعریفی از آینده خانواده خود می توانند داشته باشند و از آن مهم تر اینکه ، این موضع چه تاثیراتی بر فرزندپروری آینده همین دختر و پسرها دارد؟
در صورت نیاز به انجام مشاوره تخصصی در حوزه انتخاب همسر و ازدواج درست، می توانید با روانشناسان مرکز مشاوره آرامش زندگی در تماس باشید.