درمانگر یا مشاور خانواده در رشت فردی است متخصص، که برای برعهده گرفتن نقش مشاور خانواده باید به میزان زیادی آموزش ببیند، تحصیلات رسمی داشته باشد. همچنین برای اطمینان از اینکه برای انجام وظیفه خود آماده است، امتحان دهد.
یک مشاور خانواده خوب در رشت برای متحد کردن اعضای خانواده و راهنمایی به سمت یک زندگی خانوادگی سالم، همچنین برای بهبود ارتباط، حل مشکلات خانوادگی، فهمیدن و مدیریت موقعیتهای خاص خانوادگی و خلق محیطی با عملکرد بهتر در خانه کمک میکند. اهداف مشاوره خانواده به طور کلی به مشکلات موجود مراجعین بستگی دارد.
در تعریف مشاوره خانواده خوب در رشت، ذکر این نکته لازم به نظر می رسد که برقراری روابط سالم و متعادل و همینطور تامین آسایش و آرامش اعضای خانواده در پرتو مشاوره روانشناسی خانواده محقق می شود.
ضرورت مراجعه به مشاور خانواده چیست؟
امروزه لزوم بهره مندی از خدمات مشاوره خانواده امری اجتناب ناپذیر است. مشاور خانواده در رشت ، فردی متخصص و آموزش دیده است که به خانواده ها کمک می کند بتوانند مشکلات خود را حل کنند. مشاوران به شما کمک می کنند ارتباطات خود را بهبود ببخشید و بر تنش های درون خانواده غلبه کنید. مشکلاتی از قبیل اعتیاد، وقایع آسیب زا، از دست دان عزیزان، خیانت، طلاق، تربیت فرزندان و … از جمله مشکلاتی هستند که ممکن است خانواده ها با آن روبرو شوند. مشاوران خانواده با داشتن مهارت و تجربه به خانواده ها کمک می کنند تا چالش های درون خانواده را مدیریت کنند.
مشاور خانواده در رشت چگونه به حل مشکلات کمک می کند؟
مشاور خانواده در رشت به شما کمک می کند علت اصلی مشکلات را شناسایی کنید و با رفع آن بر مشکلات غلبه کنید. از آنجایی که حل مسائل درون خانواده مستلزم همکاری تمام اعضا است، بنابراین بهبود ارتباطات درون خانواده اهیمت زیادی دارد. مشاوران برای اینکه ارتباطات خانواده را بهبود بخشند، کانال های ارتباطی سالم برای آن ها ایجاد می کنند. بهبود روابط اعضای خانواده باعث تقویت پیوندهای خانوادگی می شود و همدلی را در بین آن ها افزایش می شود. ایجاد همدلی باعث افزایش درک بین اعضا می شود و می تواند روابط درون خانواده را بهبود بخشد. بدین طریق طریق با کمک مشاوران خانواده بسیاری از مسائل قابل حل خواهد بود.
تکنیک های مشاوران خانواده می تواند نحوه مدیریت مسائل خانواده را تغییر دهد و به آن ها بیاموزد که چگونه می توانند مسائل خود را به بهترین نحو حل کنند. بهره مندی از خدمات مشاوره خانواده به قدری موثر است که حتی بعد از اتمام جلسات نیز اثرات آن به وضوح قابل مشاهده است.
چرا به مشاوران خانواده احتیاج داریم ؟
گاهی اوقات ممکن است خانواده ها در برقراری ارتباط باهم مشکل داشته باشند. از بین رفتن اعتماد، دعوا و مشاجرات خانوادگی افراد را به سمت کمک گرفتن از یک مشاور خانواده در رشت سوق می دهد. مشکلات درون خانواده در صورتی که به موقع برطرف نشوند باعث ایجاد بحران می شوند و شرایط را وخیم تر می کند. بنابراین کمک گرفتن از متخصصان بهداشت روان، علاوه بر حل مشکلات، می تواند از بروز اتفاقات ناخوشایند پیشگیری کند.
هیچ رابطه ای بدون نقص نیست. حتی بهترین خانواده ها نیز گاهی اوقات با تنش مواجه می شوند. افراد در مراحل مختلف زندگی ممکن است تعارضاتی را تجربه کنند که بر کیفیت زندگیشان تاثیر منفی بگذارد. این مشکلات اغلب باعث ایجاد دغدغه فکری می شود و عملکرد فرد را در تمام زمینه های زندگی تحت تاثیر قرار می دهند. در چنین شریطی ضرورت بهره مندی از خدمات مشاور خانواده در رشت احساس می شود.
مشاوران خانواده از طریق تکنیک ها و استراتژی های موثر به بهبود روابط خانواده ها کمک می کنند تا آنها بتوانند با همدلی و درک متقابل از پس تمام مشکلات بربیایند.
مشاوره خانواده در رشت چه فوایدی دارد ؟
یک مشاور خانواده در رشت با ایجاد محیطی امن به خانواده ها کمک می کند روی مشکلات خود کار کنند و تعارضات را حل کنند. مشاوران خانواده به افراد کمک می کنند تا با آموزش مهارت های لازم بتوانند سلامت خانواده را افزایش دهند. مهارت هایی که خانواده در جریان مشاوره آموزش می بینند عبارتند از :
- همدلی و درک متقابل
- مهارت های شنیداری
- کنترل خشم و عصبانیت
- شناسایی علت مشکلات
- احترام به مرزهای خانواده
- مهارت های ارتباطی
- توجه بی قید و شرط
- مهارت های گفتگو
- مشخص کردن نقش ها و وظایف در خانواده
- تربیت صحیح فرزندان
چه تفاوتی بین مشاور و روانشناس وجود دارد؟
اکثر افراد در زبان عامیانه واژه های روانشناس و مشاور را به اشتباه جای هم به کار می برند. در صورتی که این دو، رشته های تحصیلی مجزایی هستند و با هم تفاوت دارند.
مراجعین مشاورها اغلب مشکلات جدی در زندگی خود ندارند و بیشتر به دنبال حل مسائل و مشکلات سادهی خود یا گرفتن راهنمایی هستند. مشاور بیشتر به مراجع کمک میکند انتخابهای مناسبی داشته باشد. اما اگر مراجع در گذشته انتخابهای اشتباه متعددی داشته باشد، نیازمند تحلیل دقیق تر و ریشه یابی مسئله توسط دکتر روانشناس در رشت است. مشاور کمتر به گذشته و ریشه یابی مسائل می پردازد.
ویژگی مشاورخانواده خوب در رشت
- یک مشاورخانواده خوب در رشت پیش از آن که گوینده است، شنونده خوبی است.
- مشاورخوب با شما رابطه صمیمی برقرار میکند اما رابطه عاطفی برقرار نمیکند.
- مشاور خوب شما را قضاوت نمیکند.
- شرایط فرهنگی و سطح خانوادگی شما را در نظر میگیرد.
- مشاورخوب شما را نصیحت نمیکند.
- مشاورخوب یک ذهن باز نسبت به عقاید و تفکرات مختلف دارد.
- یک مشاور موفق باید در طول فرآیند مشاوره با مراجعینش صبور باشد و با پیشرفت تدریجی در زندگی مراجعین کنار بیاید و از پیروزیهای کوچک خوشحال شود.
- مشاور نباید خشک و انعطافناپذیر باشد و وقتی مراجع به رویکرد متفاوتی نیاز دارد، نباید به یک مسیر درمانی از پیش تعیین شده پایبند باشد. منعطف بودن یکی از مهمترین ویژگیهای یک مشاورخانواده خوب در رشت است.
.
مطالب مرتبط:
بهترین مشاور و روانشناس در رشت
شرح وظایف یک مشاورخانواده در رشت
امروزه مشاوره روانشناسی خانواده طیف وسیعی از موضوعات و مسائل ریز و درشت را تحت پوشش خود قرار میدهد چرا که در عصر حاضر متاثر از تغییر سبک زندگی افراد، مشکلات و معضلات ایجاد شده نیز به نوبه خود از پیچیدگیهای خاصی برخوردار می باشند. به همین جهت، برای حل این معضلات به نحو مطلوب و بهره مندی از سلامت روان، استفاده از خدمات مشاوره خانواده بیش از پیش اهمیت و ضرورت پیدا میکند. در این قسمت به بیان خلاصه ای از وظایف دکتر مشاور خانواده در رشت میپردازیم.
- مشاوره پیش از ازدواج
- مشاوره همسریابی
- درمان تعارضهای زناشویی
- مشاوره خیانت
- پیشگیری از طلاق و درمان زوجهای در حال طلاق
- مشاورههای پس از طلاق
- برنامه ریزی برای نگهداری مشترک از فرزندان بعد از طلاق
- مشاوره دوران بارداری
- مشاوره تربیت کودک
- مشاوره در زمینه تربیت فرزند
- خانواده درمانی برای کمک به درمان بیماریهای ناشی از آسیبهای ساختاری خانواده
فواید استفاده از مشاور خانواده در رشت
- ایجاد انسجام و ارتباط میان اعضای خانواده
- ارتقای مهارت حل مسئله از طریق درک پویایی و الگوهای خانوادگی
- ایجاد درک و همدلی
- کاهش تعارض خانوادگی و ارتقای مهارتهای مدیریت خشم
- متحد کردن خانواده بعد از بحران
- تزریق اعتماد میان اعضای خانواده
- ایجاد صداقت میان اعضای خانواده
- ایجاد یک محیط خانوادگی امن و حمایت کننده
- کاهش منابع تنش و استرس درون خانواده
- کمک کردن به اعضای خانواده برای بخشیدن یکدیگر
- حل تعارض میان اعضای خانواده
واقعا مشاوره تاثيري داره تو روابط زناشويي؟؟
قبل از اینکه نوعی و سبکی از مشاوره به طور عمومی مورد استفاده قرار بگیره، تحقیقات اثربخشی درباره اون نوع و یا سبک مشاوره انجام میشه. اگر نتیجه تحقیقات مثبت باشه که خب مورد استقبال قرار میگیره و اگر هم منفی باشه که کلا عرضه نمیشه. پس میتونیم بگیم درمانهایی که وجود دارند و توسط درمانگرهای دارای صلاحیت استفاده میشن، موثر هستن و تاثیر مثبت دارند.
اما موضوع مهم بعدی (که گمونم منظور اصلی سوال شما هم باشه) که خیلی نقش تعیین کنندهای داره اینه که افراد تحت درمان چقدر میل به تغییر دارن، چقدر حاضرن تکنیک ها رو استفاده کنن و در روند درمان فعال باشن.