جلسات والدین و معلمان یکی از روشهای مرسوم جهت 10 نکته برای ارتباط با معلم فرزندتان است که به طور منظم چه برای کودکان با نیازهای ویژه مانند اختلالات یادگیری، اختلالات عاطفی یا ناتوانی های جسمی و چه کودکان سالم برگزار میشود. هرچند که سیاستهای مدارس در این باره با یکدیگر تفاوت است.
این جلسات میتواند برای بسیاری از والدین ترسناک باشد. حفظ آرامش و متمرکز ماندن میتواند به معنای تفاوت بین یک جلسه سازنده و غیرمولد باشد.
با توجه به شروع سال تحصیلی و لزوم ارتباط با معلم فرزندتان تصمیم گرفتیم این نوشته از مجله روانشناسی آرامش زندگی را به این موضوع اختصاص دهیم.
از همین رو در زیر 10 نکتهای که به نظرمان جهت داشتن ارتباط موثر با معلم مهم است را برایتان ذکر کردیم. اگر نکته دیگری را در نظر دارید لطفا در قسمت دیدگاه با ما و دیگر خوانندگان مجله روانشناسی آرامش زندگی به اشتراک بگذارید.
ارتباط با معلم فرزندتان
1- درخواست جلسه قبل یا بعد از ساعت مدرسه
معلمان اغلب در طول روز حتی در زمان های آزاد خود مشغول هستند. آنها ممکن است از وقت اضافی در طول روز مدرسه برای بررسی تکالیف خانه یا پاسخ دادن به پیغامهای سایر والدین استفاده کنند.
برنامه ریزی جلسات قبل از ورود دانش آموزان یا بعد از اینکه همه دانش آموزان کلاس را ترک کردند میتواند به معلم این امکان را بدهد که توجه بینظیری به شما داشته باشد.
2- اگر نگرانی دارید جلسه فوری بخواهید
اگر نگرانی دارید، به جای انتظار برای جلسه اولیا و مربیان بعدی و صبر کردن برای ارتباط با معلم فرزندتان ، جلسه فوری بخواهید. مشکلات در مدرسه وقتی به اندازه کافی برطرف نشوند به گلوله برفی تبدیل می شوند.
به محض احساس وضعیتی که نیاز به رسیدگی دارد، با معلم تماس بگیرید و درخواست ملاقات کنید. معلمان از آنکه با شما صحبت کنند خوشحال میشوند و قبل از اینکه وضعیت به یک مشکل مهم تبدیل شود، به دنبال راه حل هستند.
3- دلایل درخواست جلسه را درک کنید
اگر نگرانی خاصی وجود دارد، هدف جلسه پرداختن به این مسئله و بارش فکری راه حلهای مختلف است. فرض کنید جلسه برای مشکلات عمومی تحصیلی یا رفتاری است. در این صورت، از بحث برای ایجاد استراتژی هایی برای مدرسه و خانه برای کمک به کودک استفاده کنید.
آگاهی دقیق از دلایل ملاقات میتواند به شما در تمرکز بهتر بر روی یافتن راه حل کمک کند.
4- معلم را قبل از جلسه آماده کنید
یک یادداشت، پیام یا یک مکالمه تلفنی مختصر در مورد نگرانیهای خود ارسال کنید تا به معلم اجازه دهید قبل از جلسه شما اطلاعات جمع آوری کند یا وضعیت را مشاهده کند.
وقتی هر دو طرف زودتر آماده شوند، بحث متمرکز تری دارید.
5- خود را برای جلسه آماده کنید
قبل از ارتباط با معلم فرزندتان و جلسه دیدار با معلم، با فرزند خود صحبت کنید تا از افکار او در مورد آنچه در جریان است مطلع شوید.
اگر مشکل آکادمیک است، نمونه هایی از تکالیف یا تکالیف مدرسه را جمع آوری کنید تا دلیل نگرانی شما را توضیح دهد.
اگر این مشکل بیشتر یک مشکل رفتاری است، از فرزند خود بپرسید که چه اتفاقی میافتد تا دریابید که چرا آنها به شیوه خاصی رفتار می کنند.
ممکن است مسائل زیربنایی در حال وقوع باشد (کسی او را مسخره می کند، احساس تنهایی میکند یا در جای خود قرار نمیگیرد ، وظایف مدرسه را درک نمیکند).
6- لیستی از سوالات تهیه کنید
به راحتی می توانید تمام مواردی را که میخواهید با معلم در مورد آنها صحبت کنید فراموش کنید. داشتن فهرستی از سوالات یا نگرانیها به شما کمک میکند تا تمرکز خود را حفظ کرده و تمام سوالات خود را بپرسید.
هیچ چیز آنقدر آزاردهنده نیست که بعد از جلسه ارتباط با معلم فرزندتان به خانه برویم و بگویم: “اوه ، این همان چیزی بود که می خواستم بپرسم!”
ممکن است بخواهید لیست خود را شروع کرده و آن را در جایی نگه دارید تا سوالات بیشتری را که به آنها فکر میکنید اضافه کنید.
7- اطلاعات فرزند خود را برای کمک به معلم به اشتراک بگذارید
معلمان وقتی اطلاعات “درونی و باطنی” فرزند خود را برای کمک به موفقیت آنها بیان کنید، قدردانی میکنند.
به عنوان مثال، آیا فرزند شما هنگام صحبت با صدای بلند ایدههای خلاقانهای ایجاد میکند یا در مناطق آرام بهتر کار میکند؟
با به اشتراک گذاشتن آنچه که برای فرزند خود بهترین کار را کردهاید، اطلاعات معلم را برای تدوین استراتژیهای کلاس درس فراهم میکنید.
8- برای ارتباطات آینده برنامه ریزی کنید
نگرانی جلسه اولیه ارتباط با معلم فرزندتان هرچه باشد، بدون شک شما میخواهید وضعیت را پیگیری و نظارت کنید. در طول بحث، درباره نحوه برنامه ریزی منظم شما و معلم صحبت کنید.
به عنوان مثال، ممکن است بخواهید از ایمیل روزانه یا هفتگی استفاده کنید، یا ممکن است هر هفته درخواست یک تماس کوتاه تلفنی کنید.
بهتر است در مورد روش ارتباط و فراوانی ارتباطات آینده تصمیم بگیرید.
9- در طول جلسه آرام و متمرکز باشید
اگرچه بیشتر والدین هنگام بحث در مورد فرزند خود بسیار احساساتی میشوند ، اما حفظ آرامش در طول جلسه ضروری است.
معمولاً، از دست دادن روحیه نتیجهای ندارد و باعث میشود هر دو نفر در جلسه دفاعی شوند.
اگر مطمئن نیستید که میتوانید آرامش خود را در جلسه ارتباط با معلم فرزندتان حفظ کنید، از شخصی بخواهید تا با شما همراه شود تا جلسه را در موضوعی حفظ کند.
10- به توانایی معلم و نقشی که در زندگی فرزند شما ایفا میکند احترام بگذارید
معلمان در آموزش فرزند شما شریک شما هستند. اکثریت زیادی از معلمان قادرند کار خود را به خوبی انجام دهند و از کودکانی که به آنها آموزش میدهند بسیار مراقبت میکنند.
با معلم با احترام رفتار کنید و معلم با شما با احترام رفتار خواهد کرد.
اغلب، ما به عنوان والدین فقط زمانی با معلمان تماس می گیریم که مشکلی وجود داشته باشد و احساسات شدید شود. بین جلسات مدتی وقت بگذارید تا با معلم ارتباط برقرار کنید. اگر فرزند شما در مورد کاری که معلم برای احساس خوب او یا کمک به او در موفقیت انجام داده است به شما گفت، یک یادداشت برای تشکر از معلم بفرستید.
همچنین میتوانید به کمک داوطلبانه در کلاس درس فکر کنید. برخی از وظایف احتمالی شامل دور انداختن وسایل مدرسه یا نظافت کمد ها است. ممکن است معلم از این تلاش قدردانی کند و ممکن است فرصتی برای شما ایجاد کند تا رو در رو با معلم صحبت کنید.
ایجاد ارتباط مداوم با معلم و مشارکت منظم در آموزش فرزند شما میتواند به فرزند شما در موفقیت در کلاس درس کمک کند.
در همین رابطه:
روش موثر برنامه ریزی برای درس خواندن
حافظه و راهکارهایی برای جلوگیری از فراموشی
خلاصه 10 نکته برای ارتباط با معلم فرزندتان
- والدین باید به وقت معلم فرزندشان احترام بگذارند.
- یکی از راه های آمادگی برای جلسات ، نوشتن نکات کلیدی بحث است.
- والدین می توانند اطلاعاتی در مورد فرزند خود به اشتراک بگذارند که می تواند به معلم در درک بهتر رفتارهای فرزندشان کمک کند.
ترچمه شده از وبسایت سایکولوژی تودی