10 ترفند روانشناسی که زندگی را برایتان ساده‌تر می‌کنند!

تیم تخصصی مرکز آرامش زندگی با حضور دکتر مهرداد نامدار روانشناس شبکه یک و سه سیمای کشور و جمعی از متخصصین روانشناس و اساتید دانشگاه جهت خدمات روانشناختی در کنار شما هستند جهت هماهنگی و رزرو وقت با مشاوران کلینیک آرامش زندگی در رشت

نوبت دهی آنلاین ۰۱۳-۳۲۱۲۵۹۷۸

ارتباط و سر و کله زدن با مردم می‌تواند گاهی بسیار سخت باشد. چه رابطه‌ای کاری باشد یا درباره تفریح و سرگرمی، مهم است که راهکارهایی را بلد باشیم که بتوانیم این موقعیت‌ها را پشت سر بگذاریم. به همین منظور در این نوشته 10 ترفند روانشناسی را معرفی می‌کنیم که در موقیعت‌های مختلف می‌توانند کاربردی باشند.

توجه داشته باشید که این ترفندهای روانشناسی را نباید با روش‌هایی برای سواستفاده یا استفاده بدخواهانه از دیگران برای رسیدن به آنچه می‌خواهید اشتباه گرفت، بلکه صرفاً باید ارتباطات و روابط کلی با دیگران را بهبود بخشید.

10 ترفند روانشناسی

1- وقتی پاسخی نامناسب دریافت می‌کنید، به چشمان طرف نگاه کنید‎‎‎‎

گاهی اوقات پاسخ جوابی برای سوال خود دریافت می‌کنیم را دوست نداریم و یا متوجه‌ش نمی‌شویم. در این موقعیت به جای اینکه سوال خود را تکرار کنید یا سوال دیگری به بپرسید، به چشمان طرف مقابل خود نگاه کنید.

این کار باعث می‌شود طرف احساس تحت فشار یا معذب بودن کند و مجبورش می‌کند که پاسخش را توضیح داده یا اصلاح کند. پس به عنوان اولین ترفند از 10 ترفند روانشناسی از همین حالا تمرین کنید که به چشمان طرف مقابل خود نگاه کنید.

‎2- وقتی کسی صدایش را بلند می‌کند، آرام باشید

درست است که خیلی سخت است، اما تمام تلاش خود را کنید تا آرام بمانید. وقتی کسی داد و فریاد راه می‌اندازد، عصبانی است و گاهی رفتار ما می‌تواند ناخواسته آن را تحریک کند.

احساس خشم معمولا سریعا فروکش می‌کند و احساس گناه جایگزین آن می‌شود و این فرد اول است که عذرخواهی و تقاضای بخشش می‌کند.

3- نزدیک فرد عصبانی بنشینید

اگر به جایی می‌روید و می‌دانید که با یک فرد پرخاشگر در اتاق خواهید بود، حدس می‌زنید که بحث ممکن است داغ شود، یا ممکن است مورد انتقاد قرار بگیرید، به نشستن در کنار آن شخص توجه کنید! ممکن است احساس ناراحتی و ناخوشایندی داشته باشید، که عجیب نیست.

خوب است بدانید که نزدیکی باعث ناراحتی افراد می‌شود و می‌تواند سطح پرخاشگری آنها را کاهش دهد.

10 ترفند روانشناسی

4- اسامی افراد را به خاطر داشته باشید

اگر می‌خواهید بین دوستان و همکارانتان محبوب باشید، این عادت را برای خودد ایجاد کنید که وقتی با آنان صحبت می‌کنید، از نام کوچکشان برای خطاب کردنشان استفاده کنید.

وقتی کسی را با اسم کوچک صدا می‌زنید، ان فرد به طور ناگهانی احساس خاص بودن می‌کند. به عنوان چهارمین ترفند از 10 ترفند روانشناسی یادتان نرود که نام افراد را به خاطر بسپارید.

5- وقتی احساس استرس یا اضطراب دارید افکار خود را بنویسید

همه ما گاهی مقداری مختلفی احساس استرس یا اضطراب را تجربه می‌کنیم. یه دفتر تهیه کنید و در همچین مواقعی افکار خود را یادداشت کنید.

باور کنید یا نه، این کار باعث می‌شود که بتوانید روی کارهایتان تمرکز کنید، چون با نوشتن افکارتان بار مسئولیت را از ذهنتان خالی کردید.

6- انتخاب‌های خود را محدود کنید

برخی افراد معتقدند بهتر است انتخاب‌ها و اطلاعات بیشتری داشته باشند و به قولی هرچه بیشتر بهتر. اما داشتن اطلاعات بیش از حد و انتخاب‌های متعدد می‌تواند فلج‌کننده باشد.

شواهد نشان می‌دهد که داشتن 4 انتخاب در یک زمان، بیشترین مقداری است که می‌توانیم در نظر بگیریم و انتخاب کنیم. برای اینکه بتوانیم به صورت موثری تصمیم بگیرید باید تعداد معدودی گزینه پیش روی خود در یک زمان بگذارید.

این کار به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید هرکدام از گزینه‌ها را درنظر گرفته و سبک سنگین کنید و در عین حال فضای کافی خواهید داشت تا به مجموع گزینه‌های‌تان نگاهی بیاندازید.

7- حالت بدنی درست می‌تواند باعث افزایش اعتماد به نفس شود

این راهکار هم برای موقعیت‌های کاری و هم برای اوقات فراغت کاربردی است. این کار می‌تواند به شدت در قرارهای عاشقانه به کمک‌تان بیاید و در موقعیت کاری پله‌های ترقی را سریع‌تر بالا بروید.

می‌پرسید چطور می‌توان به این اعتماد به نفس دست یافت؟ بهترین راه انجام آن از طریق وضعیت بدنی شماست. اگر به بدن خود اجازه بدهید که فضای بیشتری را اشغال کند به احتمال زیاد اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت.

این مورد یکی از مهم‌ترین ترفندها در این 10 ترفند روانشناسی می‌باشد.

10 ترفند روانشناسی

8- وقتی کمک نیاز دارید، به دیگران “احساس مورد نیاز بودن” را منتقل کنید

اگر به کمک کسی نیاز دارید جمله خود را با “من به کمک شما نیاز دارم…” آغاز کنید. برای افراد خوش‌آیند است که حس کنند مورد نیاز دیگران هستند و می‌توانند کاری برای حل مشکل دیگری انجام دهند.

با آغاز جمله خود با عبارت فوق، احتمال بیشتری دارد که درخواستتان مورد قبول واقع شود و کمک دریافت کنید.

9- قبل از دست دادن، دستان خود را گرم کنید

می‌دانستید که دستان سرد با احساس بی‌اعتمادی و سوظن مرتبط است؟ وقتی قرار است با کسی دست بدهید یا دستان او را لمس کنید، مطئن شوید که دستانتان گرم است.

دستان گرم بیانگر یک جو دوستانه است.

10- راهی مطمئن برای برنده شدن در بازی “سنگ، کاغذ، قیچی” پیدا کنید

این یک مورد شاید جذاب باشد. هنگامی که می‌خواهید این بازی معروف را انجام دهید، دقیقاً قبل از آن یک سوال تصادفی از حریف خود بپرسید. این کار معمولاً حریف شما را گیج می‌کند و اغلب آنها “قیچی” را نشان می‌دهند.

10 ترفند روانشناسی

چند راهکار دیگر که شاید برایتان مفید باشند!

  • اگر فکر می‌کنید کسی به شما اهمیتی نمی‌دهد، از او بخواهید خودکار یا مدادش را قرض بگیرد.
  • اگر به نظر می‌رسد نمی‌توانید آهنگی را از ذهن خود خارج کنید، سعی کنید پایان آن را به یاد بیاورید.
  • اگر برای حمل چیزی به کمک نیاز دارید، سعی کنید با شخص همراه خود صحبت کنید و هر چه هست را به او بدهید. آنها به احتمال زیاد حتی متوجه نخواهند شد که شما چیزی به آنها می دهید و فقط آن را می‌گیرند!

 

مطالب پربازدید دیگر

پیدا کردن اهداف زندگی – چگونه هدف زندگی خود را پیدا کنیم؟!

این تله های ذهنی زندگی شما را خراب می‌کنند

چرا همیشه اینجوری رفتار میکنم؟

چگونه از شریک زندگی خود در زمان دشوار حمایت کنیم

Rate this post
دسته بندی : مطالب عمومی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاین ۰۱۳-۳۲۱۲۵۹۷۸